Muffiny jednej maminy

Kto by nepoznal muffiny? Jednoduché koláčiky, ktoré sú hotové raz-dva. Aj preto ich nejedna žena tak miluje piecť. Nielenže sú rýchlo spravené, ale sú aj chutné a je ich možno spraviť na sladko či slano, a to niekoľko druhov.

Mňa osobne pečenie veľmi baví a preto Vám tu dávam ochutnávku (aj keď len obrázkovú) v podobe receptu, ktorý sa mi osvedčil a mal úspech na niekoľkých oslavách, či už v práci alebo ako naposledy na detskej oslave malej slečny, kde sa po muffinkách len tak zaprášilo. Chutili nielen deťom, ale aj nám dospelým. Tak do pečenia a dobrú chuť.

 

Základný recept na muffiny – 12 porcií

Príprava: 15 min.

Pečenie: 180 stup. – 15- 20 min.

 

200 g hladkej múky

100 g kryštálového cukru

100 g oleja (prípadne masla)

140 g mlieka

2 KL Prášku do pečiva

3 KL vanilínového cukru

1 celé vajce (stredne veľké)

Postup: Všetky suroviny zmiešame dokopy a vymiešame do hladka (kto je zvyknutý, môže sypké suroviny zmiešať spolu, tekuté zvlášť a následne spojiť) a vylejeme do muffinových formičiek. (mne sa osvedčila silikónová forma v celku, ale použite kľudne aj plechovú formu na muffiny alebo silikónové košíčky, ako ste zvyknutí).

 

Sladké muffiny

 

Muffiny s čokoládou a malinami

Základný recept na muffiny

Polovica 100 g čokolády (mliečnej alebo horkej kvalitnej, čo máte radi)

Maliny – cca 15 malín (50 g)

Postup: Pripravíte cesto podľa základného receptu, po nabraní cesta do formičiek pridáte nadrobno nasekanú čokoládu a maliny (tie buď pridáte celé alebo ich pokrájate na malé kúsky, presne tak, ako to máte radi)

 

 

Muffiny s ružovou čokoládou

Základný recept na muffiny

Polovica 100 g ružovej čokolády (možné kúpiť v Bio obchodoch alebo v sieti Billa, čokoláda nie je farbená, je vyrobená z ružových bôbov)

Postup: Pripravíte cesto podľa základného receptu, po nabraní cesta do formičiek pridáte nadrobno nasekanú ružovú čokoládu a dáme piecť do trúby