Úžasné tvarohové pagáče

 

Pagáče, ktoré si zamilujete

 

Prečo? Lebo tieto pagáče sú nielen veľmi jednoduché, ale sú aj veľmi chutné. Recept som dostala od svokry, a pravdupovediac, iné pagáče už ani nepečiem. Sú nielen rýchlo spravené (áno, vykrajovať ich treba, ale cvikom je všetko rýchlejšie ;), ale aj výborné. Upečte si ich a uvidíte. Vlastne ochutnáte.

Takže tu je recept:

Suroviny:

350 g hladkej múky

250 g masla

250 g tvarohu

250 g kyslej smotany

1 prášok do pečiva (ja som dala niekedy aj polovicu, zdalo sa mi, že ho tam až moc cítiť)

1 PL soli

1 vajce na potretie pagáčov

 

Postup:

Všetky suroviny spolu vymiešame a spravíme cesto. Pripravené cesto vyvaľkáme na hrúbku 1-1,5 cm  a vykrajujeme pagáčiky. Pagáče ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo na silikónovú podložku na pečenie) a potrieme vyšľahaným vajcom. Môžeme ešte predtým na pagáče spraviť mriežky nožom alebo vykrajovacím kolieskom na tyčinky a až potom potrieť vajcom. Takto pripravené pagáče vložíme do vyhriatej elektrickej rúry na 180 ºC po dobu cca 20 – 25 minút (záleží vždy od rúry ako pečie, preto je lepšie si sledovať pagáče, či už nie sú hotové po tých 20 minútach).

Tak už len dobrú chuť!